• + 30 24273 50100
  • This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

User Rating: 0 / 5

Star InactiveStar InactiveStar InactiveStar InactiveStar Inactive

-743Κλείνοντας την τουριστική περίοδο για το 2012 στις Βόρειες Σποράδες, ο Δήμαρχος Σκιάθου κ. Νικόλαος Πλωμαρίτης αποχαιρέτησε στον Κρατικό Αερολιμένα Σκιάθου «ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΑΠΑΔΙΑΜΑΝΤΗΣ» τους τελευταίους Νορβηγούς Τουρίστες, που ταξίδεψαν με την εταιρεία LILLEPUT REISER και αντιπροσωπεύεται στη Σκιάθο από την AMPHITRION SPORADES CA.

Ο Σύλλογος Γυναικών Σκιάθου συμμετείχε σε αυτήν την αποχαιρετιστήρια εκδήλωση με παραδοσιακά γλυκά και ντύνοντας μια κυρία-μέλος του Συλλόγου και έναν μαθητή του χορευτικού συγκροτήματος  του Συλλόγου με την παραδοσιακή επίσημη φορεσιά του νησιού.

Ο Δήμαρχος Σκιάθου τους ευχήθηκε καλό χειμώνα, καλή επιστροφή στα σπίτια τους και όπως γλυκά είναι τα παραδοσιακά μας αμυγδαλωτά, έτσι γλυκιά να είναι και η ζωή τους.

Οι Νορβηγοί Τουρίστες ευχαρίστησαν τον Δήμαρχο και έβγαλαν πολλές φωτογραφίες μαζί του και με τα μέλη του Συλλόγου Γυναικών με την παραδοσιακή φορεσιά.

-748Μία Νορβηγίδα Τουρίστρια που είναι Δήμαρχος σε Νορβηγική πόλη την «MELHUS» χαιρέτησε ιδιαίτερα τον Δήμαρχο Σκιάθου λέγοντάς του χαριτολογώντας ότι αντιμετωπίζουν τα ίδια προβλήματα  και τον ευχαρίστησε που ήρθε στο αεροδρόμιο για να τους χαιρετήσει από κοντά και τον διαβεβαίωσε ότι όλοι τους αποχαιρετούν το νησί με τις καλύτερες εντυπώσεις ευχόμενοι του χρόνου να ξανάρθουν και να απολαύσουν και πάλι αυτήν την τόση υπέροχη ομορφιά του νησιού και των Β. Σποράδων γενικότερα.

 

User Rating: 0 / 5

Star InactiveStar InactiveStar InactiveStar InactiveStar Inactive

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ                       Σκιάθος  10/10/2012

ΔΗΜΟΣ ΣΚΙΑΘΟΥ                                     Αριθ. Πρωτ.:   8771

 

Γραφείο Δημοτικού Συμβουλίου

ΠΡΟΣ

 

1.κ. Δήμαρχο Σκιάθου

2.Τα Μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου

 

 

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

 

 

 

Σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 67  του Ν. 3852/2010  «Νέα Αρχιτεκτονική της Αυτοδιοίκησης και της  Αποκεντρωμένης Διοίκησης -Πρόγραμμα Καλλικράτης», σας προσκαλούμε στη αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου  του Πολιτιστικού Κέντρου Μπούρτζι,  την  11η  Οκτωβρίου   2012, ημέρα Πέμπτη και ώρα 14.00 μ.μ. σε έκτακτη, κατεπείγουσα συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Σκιάθου, για την συζήτηση και λήψη απόφασης στο ένα και μοναδικό θέμα της ημερήσιας διάταξης:

 

 

 

1. Υποβολή πρότασης με τίτλο «Ολοκληρωμένο σχέδιο ανάπτυξης της νήσου Σκιάθου» στο πλαίσιο του Ε.Π. Χωρικής Ενότητας Θεσσαλίας - Στερεάς Ελλάδος - Ηπείρου  2007-2013 προϋπολογισμού 4.795.500,00€.

 

 

 

 

 

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΣΚΙΑΘΟΥ

 

 

ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ  ΕΥΑΓ. ΖΛΑΤΟΥΔΗΣ

User Rating: 0 / 5

Star InactiveStar InactiveStar InactiveStar InactiveStar Inactive

seoΤα Αστέρια και τα Πουλιά του Σώματος Ελληνικού Οδηγισμού της Σκιάθου, το απόγευμα της Παρασκευής 5 Οκτωβρίου 2012 ανταποκρίθηκαν με μεγάλη χαρά στο κάλεσμα του Λιμεναρχείου Σκιάθου για το πρόγραμμα της HELMEPA «Καθαρές Ακτές».

Στην Ακτή του Ασέληνου τα 30 παιδιά του ΣΕΟ αλλά και μέλη του Πολιτιστικού Συλλόγου «η Σκιάθος» και του seo1Συλλόγου «Αλκή» μαζί με εκπροσώπους του Λιμενικού και Πυροσβεστικού Σώματος, συναντήθηκαν με το γλάρο της HELMEPA. O γλάρος, κάλεσε τα παιδιά να δώσουν χέρι προστασίας στα γλαροπούλια της περιοχής που εδώ και καιρό αντί για ψάρια τρώνε σακούλες και γόπες.

Έτσι μικροί και μεγάλοι με χαρά ξεχύθηκαν στην παραλία και στείλανε με αυτή τη δράση προσφοράς το μήνυμα στη φύση.

 

 

 

             Ο Πρόεδρος                                                   Η Τοπική Έφορος

 

           Παντελής Χούλης                                       Κωνσταντίνα Αντωνίτσα

User Rating: 0 / 5

Star InactiveStar InactiveStar InactiveStar InactiveStar Inactive

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ HOST TOWN- ΣΚΙΑΘΟΣ ΤΩΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΩΝ ΑΓΩΝΩΝ SPECIAL OLYMPICS ΑΘΗΝΑ 2011

Ο Δήμος Σκιάθου οργάνωσε σε συνεργασία με τον Πολιτιστικό Σύλλογο «Η ΣΚΙΑΘΟΣ» και την Πρόεδρο της Τοπικής Οργανωτικής Επιτροπής των Παγκοσμίων Αγώνων SPECIAL OLYMPICS – Αθήνα 2011 κα Βίκυ Σαντίκου εκδρομή (pick-nick) στις Κουκουναριές το πρωί του Σαββάτου στις 9 Οκτωβρίου 2010 στο πλαίσιο των εκδηλώσεων του Προγράμματος «ΠΟΛΙΣ – ΑΜΦΙΤΡΥΩΝ», που ο Δήμος Σκιάθου συμμετέχει.hostt1

Αυτή η εκδήλωση οργανώθηκε για τα άτομα με ειδικές ανάγκες που βρίσκονται στο νησί.

Συμμετείχαν στην οργάνωση και πραγματοποίηση αυτής της εκδήλωσης ο Σύλλογος «ΑΛΚΗ»με την Πρόεδρό του κα Δέσποινα Μιτζέλου, ο Πολιτιστικός Σύλλογος «Η ΣΚΙΑΘΟΣ» με τον Πρόεδρό του κ. Θ. Τζούμα, ο δασολόγος του Δήμου Σκιάθου κ. Βασίλης Ταμπάκης, ο Αθλητικός Οργανισμός Δήμου Σκιάθου με υπεύθυνη την κα Πόλλυ Κουτσίκου και οι εκπαιδευτικοί και μαθητές της ΣΤ΄ Τάξης του 1ου Δημοτικού Σχολείου Σκιάθου. Συντονιστής της όλης διοργάνωσης ήταν ο κ. Α. Ζλατούδης.

Το πρωί του Σαββάτου ξεκίνησαν όλοι μαζί να φυτέψουν δενδρίλια στην περιοχή κάτω από την καθοδήγηση του κ. Β. Ταμπάκη, τα οποία είναι προσφορά του Πολιτιστικού Συλλόγου «Η ΣΚΙΑΘΟΣ». Στη συνέχεια  ξεκουράστηκαν και  γεύτηκαν ωραία εδέσματα που πρόσφερε ο Πολιτιστικός Σύλλογος «Η ΣΚΙΑΘΟΣ» και μετά  ζωγράφισαν όλα τα παιδιά μαζί κάτω από την καθοδήγηση της κα Δ. Μιτζέλου. Η εκπαιδευτικός Φυσικής Αγωγής κα Πόλλυ Κουτσίκου  οργάνωσε το παιχνίδι των παιδιών με μπάλες και στεφάνια.

Με λεωφορείο του Δήμου Σκιάθου έγινε η μεταφορά των παιδιών.

 Στο σημείο αυτό να υπενθυμίσουμε ότι η χώρα μας διεκδίκησε με επιτυχία και ανέλαβε, με τη στήριξη της Πολιτειακής και Πολιτικής Ηγεσίας, τη διοργάνωση και φιλοξενία των Παγκοσμίων Αγώνων Special Olympics, οι οποίοι θα πραγματοποιηθούν από 25 Ιουνίου 2011 έως και 4 Ιουλίου 2011 στην Αθήνα. Στους Αγώνες αυτούς θα συμμετάσχουν 7.500 αθλητές με διανοητική αναπηρία από 185 χώρες, 2.500 προπονητές, 3.000 τεχνικοί επίσημοι και 25.000 εθελοντές, ενώ υπολογίζεται ότι 40.000 μέλη των οικογενειών των αθλητών θα έλθουν στην Ελλάδα, από κάθε γωνιά του πλανήτη και 3.000 εκπρόσωποι των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης απ’ όλο τον κόσμο θα έρθουν για ν’ αποθανατίσουν τις στιγμές του θριάμβου μετά την προσπάθεια και να προβάλλουν τις δεξιότητες αυτών των ξεχωριστών αθλητών.

Παράλληλα με τους Αγώνες, ειδικά προγράμματα που στοχεύουν στην ευαισθητοποίηση του κοινού και στην εκπαίδευση της νεολαίας μας σε θέματα που αναφέρονται στην ένταξη του «διαφορετικού» στις καθημερινές δραστηριότητες της κοινωνίας μας, θα υλοποιηθούν με τη συμβολή προσωπικοτήτων απ’ όλο τον κόσμο, ενώ 13 Πρέσβεις Καλής Θελήσεως από το χώρο της Επικοινωνίας και 22 Κήρυκες Εθελοντισμού από τον Αθλητισμό, τον Καλλιτεχνικό και τον Πολιτιστικό χώρο έχουν ήδη αναλάβει τη διάδοση του μηνύματος, με εκστρατεία που έχει τεθεί υπό την Αιγίδα της Α.Ε. του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Κάρολου Παπούλια.

Ένα από τα πιο σημαντικά ειδικά προγράμματα των δικών μας Αγώνων είναι το πρόγραμμα «Πόλις Αμφιτρύων» (HOST TOWN). Το πρόγραμμα αυτό έχει σκοπό να προσφέρει μια μοναδική ευκαιρία στις Διεθνείς Αποστολές να φιλοξενηθούν μεταξύ 20 και 24 Ιουνίου 2011, σε διαφορετικές Πόλεις και Νησιά της Ελλάδας πριν την επίσημη έναρξη των Αγώνων στην Αθήνα. Μέσα από αυτή τη φιλοξενία οι αθλητές Special Olympics θα έχουν την ευκαιρία να μάθουν περισσότερα για τον Ελληνικό Πολιτισμό και να προσαρμοστούν σ’ ένα  καινούριο περιβάλλον, ενώ παράλληλα οι Έλληνες πολίτες θα ενημερωθούν περισσότερο για τα Άτομα με Διανοητική Αναπηρία, τις δεξιότητες και τις ικανότητες τους, με απώτερο στόχο την αποδοχή της διαφορετικότητας.

Στη Σκιάθο θα έρθει η αποστολή από το Ηνωμένο Βασίλειο, που αποτελείται από 230 αθλητές με τους συνοδούς- προπονητές τους και θα φιλοξενηθεί δωρεάν στο ξενοδοχείο «Skiathos Princess- του Ομίλου Santikos Hotels & Resorts», που έχει ανακηρυχθεί Μέγας Αμφιτρύων από την Οργανωτική Επιτροπή των Παγκοσμίων Αγώνων Special Olympics ΑΘΗΝΑ 2011. hostt2

Ο Δήμος Σκιάθου θα συμβάλλει ενεργά στην άρτια διοργάνωση της όλης φιλοξενίας και έχει εντάξει όλο το πρόγραμμα και τις δράσεις ευαισθητοποίησης  για το 2010 και 2011 υπό την αιγίδα του.  

Αξιοσημείωτο είναι ότι στην Τοπική Οργανωτική Επιτροπή για το πρόγραμμα «ΠΟΛΙΣ- ΑΜΦΙΤΡΥΩΝ» -ΣΚΙΑΘΟΣ συμβάλλουν εθελοντικά  όλοι οι φορείς του νησιού (σύλλογοι, ενώσεις κ.ά.) ενωμένοι με κοινωνική συνοχή και αλληλεγγύη. 

Η όλη διοργάνωση για τα έτη 2010 και 2011 στηρίζεται  σε εθελοντική βάση και οι εκδηλώσεις έχουν χορηγούς και υποστηρικτές από την Ελλάδα και το Εξωτερικό.

 «Είμαι μέσα!» είναι το slogan του προγράμματος «ΠΟΛΙΣ – ΑΜΦΙΤΡΥΩΝ» των Παγκοσμίων Αγώνων Special Olympics ΑΘΗΝΑ 2011 σ’ όλη την Ελλάδα.

«Μπροστά για ένα καλύτερο μέλλον!» είναι το slogan της Τοπικής Οργανωτικής Επιτροπής Παγκοσμίων Αγώνων SPECIAL OLYMPICS – Αθήνα 2011στη Σκιάθο.

User Rating: 0 / 5

Star InactiveStar InactiveStar InactiveStar InactiveStar Inactive

                     Ο Δήμος Σκιάθου γιόρτασε και φέτος όπως κάθε χρόνο, με μεγάλη λαμπρότητα την  

                 Εθνική Επέτειο της «28ης Οκτωβρίου του 1940».

Το πρόγραμμα εορτασμού της Εθνικής Επετείου της «28ης Οκτωβρίου του 1940» ήταν ως εξής: 7:00 Εωθινός. 7:30π.μ. Σήμαναν χαρμόσυνα οι καμπάνες των εκκλησιών. 10:30π.μ.Έγινε η Δοξολογία στο Μητροπολιτικό Ναό των Τριών Ιεραρχών και τον πανηγυρικό της ημέρας  εκφώνησε ο εκπαιδευτικός του Γυμνασίου Σκιάθου κ. Σπυρίδωνας Τσιούτσιας 11:00 π.μ. έγινε η επιμνημόσυνη δέηση στο Μνημείο των πεσόντων Σκιαθιτών στο πόλεμο του 1940- 44 και η κατάθεση στεφάνων από  τον Δήμαρχο Σκιάθου κ. Νικόλαο Πλωμαρίτη, το Νομαρχιακό Σύμβουλο κ. Φώτιο Ζεμπέκη,  τον Λιμενάρχη Σκιάθου κ. Εμμανουήλ Παντελάκη, τον Δ/κτή Α. Τ. Σκιάθου κ. Κουρτίνα Χαρίλαο, τον Προϊστάμενο Πυροσβεστικού Κλιμακίου Σκιάθου κ. Γεώργιο Λιακόπουλο,  τα Σχολεία της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Σκιάθου, τα Σχολεία της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Σκιάθου,  την Ένωση Γονέων Δήμου Σκιάθου, το Σύλλογο Γυναικών Σκιάθου, το Τοπικό  Σώμα Ελληνικού Οδηγισμού, το Σύλλογο «Αλκή» και την Ένωση Μικρασιατών Σκιάθου.  28oct

               Τηρήθηκε ένα λεπτό σιγής και ακούστηκε ο Εθνικός μας Ύμνος από τη Δημοτική  

               Φιλαρμονική της Σκιάθου.

               Η Σχολική Παρέλαση και η παρουσίαση ελληνικών παραδοσιακών χορών από το 

               Σύλλογο Γυναικών Σκιάθου δεν πραγματοποιήθηκαν λόγω των δυσμενών καιρικών 

               συνθηκών.

                 Στις παραπάνω εκδηλώσεις παρευρέθηκαν ο Λαός, Εκκλησιαστικές, Δημοτικές,

               Πολιτικές, Δικαστικές και Στρατιωτικές Αρχές, οι Πρόεδροι και οι Προϊστάμενοι  

               των Υπηρεσιών, Ν.Π.Δ.Δ., Οργανισμών, Τραπεζών, οι Πρόεδροι Οργανώσεων

               Σωματείων και Συλλόγων.

               Τα των ιεροτελεστιών ρυθμίστηκαν από τον Αρχιερατικό Επίτροπο Σκιάθου  
           
  Αιδεσιμολογιότατο π. Γεώργιο Σταματά.

User Rating: 0 / 5

Star InactiveStar InactiveStar InactiveStar InactiveStar Inactive

Το Σάββατο 19 Σεπτεμβρίου 2009 πραγματοποιήθηκε στη Σκιάθο με μεγάλη επιτυχία ο 2ος Διεθνής Κολυμβητικός Διάπλους «Σκιάθος- Τσουγκριά – Σκιάθος».p9190239

                Ο Διάπλους διοργανώθηκε για δεύτερη χρονιά παράλληλα με τις εκδηλώσεις μνήμης για τη βύθιση του Υ/Β «ΚΑΤΣΩΝΗΣ» το 1943, από τον Αθλητικό Οργανισμό του Δήμου Σκιάθου, τον Αθλητικό Οργανισμό Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Μαγνησίας και το Κέντρο Γεωγραφικών Σπουδών «ΑΝΤΙΠΟΔΕΣ».

                Μετά από το μεγάλο ενδιαφέρον και τα πολύ θετικά σχόλια της προηγούμενης χρονιάς, όπου έλαβαν μέρος 48 κολυμβητές, φέτος οι συμμετοχές ξεπέρασαν κάθε προσδοκία. Οι κολυμβητές που συμμετείχαν ήταν 76 και ταξίδεψαν γι αυτό το σκοπό από διάφορα μέρη της Ελλάδας.

                Ο Διάπλους χωρίστηκε σε δύο τμήματα, α)Αγωνιστικό, που το μήκος της διαδρομής ήταν 11,3 χλμ. (6,1 ναυτικά μίλια) με πορεία το παλιό λιμάνι της Σκιάθου-βόρειο άκρο της νήσου Τσουγκριά – περίπλους νήσου Τσουγκριά- επιστροφή σε ευθεία διαδρομή μέχρι το παλιό λιμάνι της Σκιάθου. Είχε τη μορφή αγώνα ανοιχτής θάλασσας και συμμετείχαν 25 κολυμβητές και επιλέχθηκαν με βάση τη μεγάλη εμπειρία τους στη κολύμβηση μεγάλων αποστάσεων στη θάλασσα. β) Κολυμβητικός περίπατος που το μήκος της διαδρομής ήταν 4,4 χλμ (2,4 ναυτικά μίλια) με πορεία  νήσο Τσουγκριά και ευθεία διαδρομή έως τον τερματισμό στο παλιό λιμάνι της Σκιάθου. Η συμμετοχή σε αυτό το τμήμα ήταν ελεύθερη και είχε τη μορφή ομαδικού κολυμβητικού περίπατου και συμμετείχαν 51 κολυμβητές.

                Μετά το θερμό καλωσόρισμα εκ μέρους του Δημάρχου Σκιάθου κ. Νικόλαου Πλωμαρίτη και  του Νομαρχιακού Συμβούλου Μαγνησίας κ. Φώτιο Ζεμπέκη, οι οποίοι ευχήθηκαν καλή επιτυχία στους συμμετέχοντες, ο Πρόεδρος του Αθλητικού Οργανισμού Δήμου Σκιάθου κ. Ιωάννης Μπούρτζικας κήρυξε την έναρξη του Διάπλου και για τα δύο τμήματα.

                Οι κολυμβητές ξεκίνησαν με μεγάλο ενθουσιασμό την προσπάθεια τους έχοντας συνοδεία σκάφη και καγιάκ, καθώς και το Λιμενικό Σώμα, το οποίο επέβλεπε από την αρχή έως το τέλος τον αγώνα.

                Ο τερματισμός έγινε στην προβλήτα του παλιού λιμανιού, όπου είχε συγκεντρωθεί πλήθος κόσμου για να υποδεχθεί και να επιβραβεύσει τη μεγάλη αυτή προσπάθεια.

                Οι κολυμβητές τερμάτιζαν μετά από τρεισήμισι ώρες και κατά τις 20:00 ολοκληρώθηκε ο Κολυμβητικός Διάπλους.

                Στην προβλήτα περίμενε τους κολυμβητές μια ευχάριστη έκπληξη γιατί τρεις μαθητές του Λυκείου Σκιάθου (ο Αντρέας Αναστασίου, ο Γιάννης Χούλης και ο Σαράντης Πατσογιάννης) έπαιζαν μουσική και με αυτό τον τρόπο τους καλωσόριζαν.

                Πέρα από τη θερμή υποδοχή όλων, τα μουσικά ακούσματα ήταν και τα βεγγαλικά που έδωσαν φαντασμαγορική εικόνα στην όλη την εκδήλωση.

                Οι απονομές αναμνηστικών και διπλωμάτων έγιναν στην Ιερά Μονή Ευαγγελιστρίας Σκιάθου. Εκεί οι διοργανωτές ευχαρίστησαν ιδιαίτερα όσους βοήθησαν στη μεγάλη επιτυχία του2ου Διεθνούς Κολυμβητικού Διάπλου. Δόθηκαν τιμητικές πλακέτες στον π. Άγγελο Λύσσαρη για τη φιλοξενία και το γεύμα που παρέθεσε στους κολυμβητές, τον Λιμενάρχη Σκιάθου κ. Εμμανουήλ Παντελάκη και στον Πρόεδρο σκαφών αναψυχής κ. Βασίλη Μουρεσιώτη.

p9190168Τα τρία πρώτα βραβεία δόθηκαν στους: Παρασκευά Ελευθέριο και Πούλιο Αχιλλέα, οι οποίοι τερμάτισαν πρώτοι και ταυτόχρονα με χρόνο τρεισήμισι ώρες και στη Χειλά Χριστίνα με χρόνο τρεις ώρες και τριάντα έξι λεπτά.

Οι απονομές προς τους κολυμβητές έγιναν από το Δήμαρχο Σκιάθου, τον Πρόεδρο του Αθλητικού Οργανισμού Δήμου Σκιάθου, τον Νομαρχιακό Σύμβουλο Φώτιο Ζεμπέκη, τον Λιμενάρχη Σκιάθου, την Πρόεδρο Δ.Σ. Δήμου Σκιάθου κα Δάφνη Ξυλοποδάρου και τον Ειρηνοδίκη Σκιάθου κ. Ευάγγελο Αγατιανό.

Όλοι όσοι συμμετείχαν σε αυτή τη σπουδαία προσπάθεια βλέποντας τη μεγάλη ανταπόκριση από τους κολυμβητές και τη μεγάλη εθελοντική προσφορά από μέρους της τοπικής κοινωνίας ευχήθηκαν, αλλά και δεσμεύθηκαν να συνεχιστεί και στο μέλλον να πραγματοποιείται ο Διεθνής Κολυμβητικός Διάπλους.

User Rating: 0 / 5

Star InactiveStar InactiveStar InactiveStar InactiveStar Inactive

Το χορευτικό συγκρότημα του Συλλόγου Γυναικών Σκιάθου συμμετείχε στο  Διεθνές Φεστιβάλ  Παραδοσιακών Χορών, που έγινε στην Κυπαρισσία στις 5 Σεπτεμβρίου 2009 μετά από πρόσκληση του Μορφωτικού Εκπολιτιστικού Συλλόγου Κυπαρισσίας.

                Αποτέλεσε μεγάλη χαρά για το Σύλλογο Γυναικών Σκιάθου που βρέθηκε στο συγκεκριμένο Φεστιβάλ γιατί αποκόμισαν όλα τα μέλη και οι συνοδοί του μουσικοχορευτικού σχήματος οφέλη από τις πολύ όμορφες εμπειρίες, αναμνήσεις, εικόνες, σύναψη φιλικών σχέσεων με τους ανθρώπους και τους διοργανωτές αυτού του πολιτιστικού θεσμού.

                Το χορευτικό συγκρότημα  παρουσίασε η Πρόεδρος του Συλλόγου Γυναικών κα Παναγιώτα Διολέττα.

                Το χορευτικό συγκρότημα της Σκιάθου συνοδεία ορχήστρας παραδοσιακής μουσικής παρουσίασε  τοπικούς χορούς από τις Βόρειες Σποράδες και χορούς από την Μ. Ασία, φορώντας την επίσημη σκιαθίτικη παραδοσιακή ενδυμασία.

                Στο βιολί ήταν ο Στέφανος Γεωργίου, στα κρουστά και το τραγούδι ο Κων/νος Γεωργίου και στο λαούτο ο Θανάσης Δραγάνης.

                Την επιμέλεια και διδασκαλία των χορών είχε ο χοροδιδάσκαλος του χορευτικού και εκπαιδευτικός κ. Γεώργιος Γεωργίου.          

                Το τμήμα του χορευτικού συνόδευσε η Πρόεδρος του Συλλόγου κα Παναγιώτα Διολέττα και η Αντιπρόεδρος του Συλλόγου κα Ζωή Προύσαλη.

                Το ταξίδι αυτό του χορευτικού συγκροτήματος του Συλλόγου Γυναικών Σκιάθου είχε και εκπαιδευτικό χαρακτήρα και το πρόγραμμα ξενάγησης περιλάμβανε επίσκεψη στην Αρχαία Ολυμπία και στο Κάστρο της πόλης Κυπαρισσίας.    

Ο Σύλλογος Γυναικών Σκιάθου ευχαριστεί τα μέλη του χορευτικού συγκροτήματος και τους συνοδούς για την άξια εκπροσώπηση της Σκιάθου στην Κυπαρισσία., το Δήμο Σκιάθου για την υλική και ηθική συμβολή του στο ταξίδι αυτό και συγχαίρει για μια ακόμα φορά  τον Μορφωτικό Εκπολιτιστικό Σύλλογο Κυπαρισσίας για τη διοργάνωση του Διεθνούς Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών και εύχεται να συνεχίζονται πάντα τέτοιου είδους εκδηλώσεις.

 

 

User Rating: 0 / 5

Star InactiveStar InactiveStar InactiveStar InactiveStar Inactive
test

User Rating: 0 / 5

Star InactiveStar InactiveStar InactiveStar InactiveStar Inactive

Ο Δήμος Σκιάθου όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, πραγματοποίησε με μεγάλη λαμπρότητα τις ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΜΝΗΜΗΣ κατά το Σαββατοκύριακο στις 12 και 13 Σεπτεμβρίου 2009, με αφορμή την ανάμνηση της κατασκευής και υψώσεως της πρώτης Ελληνικής Σημαίας στην Ι. Μ. Ευαγγελιστρίας Σκιάθου, το έτος 1807 και της βυθίσεως του υποβρυχίου «Κατσώνης» στη Σκιάθο, στις 14 Σεπτεμβρίου 1943.dscf7566

            Το Σάββατο 12-9-2009 και ώρα 19:30 έγινε η εκφώνηση του Ιστορικού της Ημέρας από τον Καθηγητή Βυζαντινής Φιλολογίας Παν/μίου Αθηνών κ. Φώτη Δημητρακόπουλο, στις 20:00 έγινε η αναπαράσταση της Υψώσεως της 1ης Ελληνικής Σημαίας στην Ι. Μ. Ευαγγελιστρίας με παρουσία του Γενικού Γραμματέα Περιφέρειας Θεσσαλίας κ. Φώτιο Γκούπα, του Δημάρχου Σκιάθου κ. Νικόλαου Πλωμαρίτη, των Νομαρχιακών Συμβούλων Μαγνησίας κ.κ. Γουσουτίδη Χρήστο, Φώτιο Ζεμπέκη, του Αντιναύαρχου Ιωάννη Καραΐσκο Π Ν Αρχηγού  Στόλου, του Διοικητή Υποβρυχίων Πλοιάρχου Σπυρίδων Δημουλά Π.Ν, του Κυβερνήτη του Υποβρυχίου Πλωτάρχη Ιωάννη Λειβαδάρο Π.Ν, του Κυβερνήτη της Πυραυλακάτου Πλωτάρχη Γεώργιο Κυριακόπουλο Π.Ν, του Υποδιοικητή Λ.Σ. 2ης ΠΕΔΙΛΣ Αρχιπλοίαρχο Λ.Σ. Καράμπαμπα Κωνσταντίνο, του  Λιμενάρχη Σκιάθου κ. Εμμανουήλ Παντελάκη, εκπροσώπων Αρχών και Υπηρεσιών του νησιού, του Συνδέσμου Υποβρυχίων των παλαίμαχων, των συγγενών των Θυμάτων του Υποβρυχίου «Κατσώνης» και πλήθος κόσμου.

Στις 20:30 ακολούθησε εορταστικό μουσικό πρόγραμμα με εθνικούς ιστορικούς χορούς και εθνικά ιστορικά τραγούδια από διάφορες περιοχές της Ελλάδας, που  παρουσίασε το χορευτικό συγκρότημα του Συλλόγου Γυναικών Σκιάθου.

Ανάκρουση εμβατηρίου και Εθνικός Ύμνος από τη Φιλαρμονική της Σκιάθου με τον μαέστρο κ. Στάθη Αρβανίτη.

Μετέπειτα ακολούθησε η Δεξίωση στον προαύλιο χώρο της Ι. Μ. Ευαγγελιστρίας Σκιάθου, όπου ο π. Άγγελος Λύσσαρης έδωσε αναμνηστικά δώρα σε όλους τους παρευρισκομένους.

Την Κυριακή 13-9-2009 στις 11:00 έγιναν: η Δοξολογία στον Ιερό Ναό Τριών Ιεραρχών και η εκφώνηση του Πανηγυρικού της ημέρας από τον Διοικητή Υποβρυχίων, Πλοίαρχο Π. Ν. κ. Σπυρίδων Δημουλά, στις 11:30 πραγματοποιήθηκαν τα αποκαλυπτήρια προτομής Αντιπλοιάρχου Β. Λάσκου ΠΝ από το  Λαογραφικό Σύλλογο Ελευσίνας «το Αδράχτι»και στη συνέχεια  η Επιμνημόσυνη Δέηση και κατάθεση στεφάνων στο μνημείο των πεσόντων του Υ/Β «Κατσώνης», στις 14:00 η παράθεση του επίσημου γεύματος.

Στεφάνια κατέθεσαν ο Γενικός Γραμματέας Περιφέρειας Θεσσαλίας κ. Φώτιος Γκούπας, ο Δήμαρχος Σκιάθου κ. Νικόλαος Πλωμαρίτης, ο Νομαρχιακός Σύμβουλος Μαγνησίας  κ. Φώτιος Ζεμπέκης, ο Αντιναύαρχος Ιωάννης Καραΐσκος Π Ν Αρχηγός  Στόλου, ο Υποδιοικητής Λ.Σ. 2ης ΠΕΔΙΛΣ Αρχιπλοίαρχος Λ.Σ. Καράμπαμπας Κωνσταντίνος, ο Ελληνικός Σύνδεσμος των Υ/Β, ο Παλαίμαχος Αξιωματικός Υ/Β και Αξιωματικός Υ/Β «ΚΑΤΣΩΝΗΣ» κατά το 2ο Παγκόσμιο Πόλεμο Αντιπλοίαρχος κ. Ευάγγελος Κουρής, η εκπρόσωπος Συγγενών Θυμάτων του Υ/Β «Κατσώνης» κα Αικατερίνη Αναγνωστοπούλου και ο Λαογραφικός Σύλλογος Ελευσίνας «ΤΟ ΑΔΡΑΧΤΙ».   

  Λίγο πριν το επίσημο γεύμα να αρχίσει, ο Δήμαρχος Σκιάθου κ. Νικόλαος Πλωμαρίτης έδωσε αναμνηστικά δώρα στον Αντιναύαρχο Ιωάννη Καραΐσκο Π Ν Αρχηγού  Στόλου, τον Διοικητή των Υποβρυχίων Πλοίαρχο Π.Ν, στους Κυβερνήτες Υποβρυχίου και Πυραυλακάτου αντίστοιχα. dscf7542

Έδωσε αναμνηστικά δώρα στον Υποδιοικητή Λ.Σ. 2ης ΠΕΔΙΛΣ Αρχιπλοίαρχο Λ.Σ. Καράμπαμπα Κωνσταντίνο, στην κα Μαγδαληνή Ανθοπούλου και στον κ. Σταύρο Γεωργίου, οι οποίοι βοήθησαν τότε αυτούς που σώθηκαν από το υποβρύχιο «Κατσώνης»και έφτασαν κολυμπώντας στην Βόρεια πλευρά του νησιού. Επίσης αναμνηστικά δώρα έδωσε στον  Ελληνικό  Σύνδεσμο Υ/Β, τον Αντιπλοίαρχο ε.α κ. Ευάγγελο Κουρή, τον αξιωματικό ε.α.  κ. Αλέξανδρο Γραμμένο, τη σύζυγο  του πεσόντος στο Υποβρυχίου «Κατσώνης» κα Αικατερίνη Αναγνωστοπούλου, τον Καθηγητή Βυζαντινής Φιλολογίας Παν/μιου Αθηνών κ. Φώτη Δημητρακόπουλο

            Ο Αντιναύαρχος Ιωάννης Καραΐσκος Π Ν Αρχηγός  Στόλου,  ο Κυβερνήτης του Υποβρυχίου, ο Κυβερνήτης της Πυραυλακάτου και εκπρόσωπος του Ελληνικού  Συνδέσμου Υ/Β έδωσαν κι αυτοί με τη σειρά τους αναμνηστικά δώρα στο Δήμαρχο της Σκιάθου κ. Νικόλαο Πλωμαρίτη.

User Rating: 0 / 5

Star InactiveStar InactiveStar InactiveStar InactiveStar Inactive
Ο Δήμος Σκιάθου γιόρτασε και φέτος όπως κάθε χρόνο, με μεγάλη λαμπρότητα την Εθνική Επέτειο της «28ης Οκτωβρίου του 1940». Το πρόγραμμα εορτασμού της Εθνικής Επετείου της «28ης Οκτωβρίου του 1940» ήταν ως εξής: 7:00 Εωθινός. 7:30π.μ. Σήμαναν χαρμόσυνα οι καμπάνες των εκκλησιών. 10:15π.μ.Έγινε η Δοξολογία στο Μητροπολιτικό Ναό των Τριών Ιεραρχών και τον πανηγυρικό της ημέρας εκφώνησε ο εκπαιδευτικός του 1ΟΥ Δημοτικού Σχολείου Σκιάθου κ. Πάνος Κωνσταντίνος. 10:45 π.μ. έγινε η επιμνημόσυνη δέηση στο Μνημείο των πεσόντων Σκιαθιτών στο πόλεμο του 1940- 44 και η κατάθεση στεφάνων από τον Δήμαρχο Σκιάθου κ. Νικόλαο Πλωμαρίτη, το Νομαρχιακό Σύμβουλο κ. Φώτιο Ζεμπέκη, τον Λιμενάρχη Σκιάθου κ. Εμμανουήλ Παντελάκη, τον Δ/κτή Α. Τ. Σκιάθου κ Αρκομάνη Νικόλαο, τον Προϊστάμενο Πυροσβεστικού Κλιμακίου Σκιάθου κ. Γεώργιο Λιακόπουλο, τα Σχολεία της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Σκιάθου, τα Σχολεία της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Σκιάθου, τα Νηπιαγωγεία Σκιάθου, το Κέντρο Παιδιού Σκιάθου, την Ένωση Γονέων Δήμου Σκιάθου, το Σύλλογο Γυναικών Σκιάθου και την Τοπική ομάδα Σώματος Ελληνικού Οδηγισμού. Τηρήθηκε ένα λεπτό σιγής και ακούστηκε ο Εθνικός μας Ύμνος από τη Δημοτική Φιλαρμονική της Σκιάθου. 11:15π.μ. Έγινε η σχολική παρέλαση στον παραλιακό χώρο προ των επισήμων, με τη συνοδεία της Δημοτικής Φιλαρμονικής Σκιάθου.11:45π.μ. Ακολούθησαν Ελληνικοί παραδοσιακοί χοροί από το χορευτικό συγκρότημα του Συλλόγου Γυναικών Σκιάθου στο Παλιό Λιμάνι και μετά ακολούθησε Δεξίωση. Στις παραπάνω εκδηλώσεις παρευρέθηκαν ο Λαός, Εκκλησιαστικές, Δημοτικές, Πολιτικές, Δικαστικές και Στρατιωτικές Αρχές, οι Πρόεδροι και οι Προϊστάμενοι των Υπηρεσιών, Ν.Π.Δ.Δ., Οργανισμών, Τραπεζών, οι Πρόεδροι Οργανώσεων Σωματείων και Συλλόγων. Τα των ιεροτελεστιών ρυθμίστηκαν από τον Αρχιερατικό Επίτροπο Σκιάθου Αιδεσιμολογιότατο π. Γεώργιο Σταματά.

User Rating: 0 / 5

Star InactiveStar InactiveStar InactiveStar InactiveStar Inactive
Στη Σκιάθο την Κυριακή 19 Οκτωβρίου 2008, στις 12:00, στο Αεροδρόμιο «Αλέξανδρος Παπαδιαμάντης», πραγματοποιήθηκε η παρουσίαση της εσωτερικής διακόσμησης των λειτουργικών χώρων επιβατών, του νέου terminal, με κάδρα φιλοτεχνημένων φωτογραφικών θεμάτων από τη Σκιάθο. Στην εκδήλωση αυτή ανακοινώθηκε επίσημα και η δημιουργία της Αεροναυτικής Λέσχης Σκιάθου, η οποία και πρόσφερε μετά το πέρας της παρουσίασης, δωρεάν πτήσεις εθισμού με το αεροσκάφος και το ελικόπτερό της. Χορηγοί για τα κάδρα φιλοτεχνημένων φωτογραφικών θεμάτων από τη Σκιάθο είναι: από εκτυπώσεις «prestige» ο κ. Ιωάννης Πολίτης, από «φωτο- remove before flight» η κα Ναταλία Ανεμουδά και ο κ. Ηλίας Κεφαλάς σε συνεργασία με την Αεροναυτική Λέσχη Σκιάθου και το Δήμο Σκιάθου. Τα κάδρα φιλοτεχνημένων φωτογραφικών θεμάτων που στόλισαν τους εσωτερικούς λειτουργικούς χώρους των επιβατών του αεροδρομίου «Αλέξανδρος Παπαδιαμάντης» είναι 80 με θέματα αποκλειστικά από τη Σκιάθο (παλιές και καινούριες φωτογραφίες). Την όλη εκδήλωση χαιρέτησαν ο Αερολιμενάρχης Σκιάθου κ. Ρήγας Βασίλειος, ο Δήμαρχος Σκιάθου κ. Νικόλαος Πλωμαρίτης και ο κ. Ιωάννης Πολίτης, οι οποίοι τόνισαν το αξιόλογο της χορηγίας και της προσφοράς του ιδιωτικού τομέα προς το κοινωνικό σύνολο. Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκαν 25 δωρεάν πτήσεις εθισμού με το αεροσκάφος και το ελικόπτερο της Αεροναυτικής Λέσχης Σκιάθου, όπου συμμετείχαν οι καλεσμένοι και τα μέλη και τα παιδιά από το Τοπικό Σώμα Ελληνικού Οδηγισμού. Ήταν μια πολύ ωραία εκδήλωση και όσοι συμμετείχαν σε αυτή έφυγαν με τις καλύτερες εντυπώσεις.
© 2016 Municipality of Skiathos