Ιστιοπλοΐα

Ιστιοπλοΐα

Η εκδρομή με ιστιοπλοϊκό αποτελεί μια μοναδική εμπειρία διακοπών και έναν ιδανικό τρόπο για να γνωρίσετε πανέμορφες αμμουδιές και δυσπρόσιτους, απομονωμένους κόλπους, αλλά και για να απολαύσετε εξαιρετικές στιγμές χαλάρωσης. ευεξίας.

Ας σαλπάρουμε!

Η Σκιάθος είναι ιδανικός προορισμός και για διακοπές εν πλω.
Με βάση το νησί, θα νοικιάσετε το σκάφος της προτίμησής
σας και θα έχετε μια πληθώρα επιλογών για όλα τα νησιά
των Σποράδων. Με ημερήσιες αποδράσεις ή εβδομαδιαίες
διακοπές, μπορείτε να επισκεφθείτε τη Σκόπελο, την
Αλόννησο, τη Σκύρο, αλλά και 20 περίπου βραχονησίδες ή
μικρότερα, πανέμορφα νησιά, όπως ο Αρκός, η Περιστέρα και
ο Τσουγκριάς.

Θα απολαύσετε τη φυσική ομορφιά, καθώς καταπράσινα
τοπία με σπάνια βιοποικιλότητα σχεδόν αγγίζουν τα
καταγάλανα και πεντακάθαρα νερά. Θα δείτε δελφίνια, θα
απολαύσετε βουτιές στη Μπλε Σπηλιά και, αν είστε τυχεροί,
θα δείτε χελώνες Καρέτα-Καρέτα στη Σκόπελο, που είναι ο
τόπος γέννησής τους, αλλά και φώκιες Μονάχους-Μονάχους
στον τόπο κατοικίας τους, στην Αλόννησο, στο μαγευτικό
νησάκι Πλανήτης στα βόρεια του νησιού. Η ανατολική
Σκόπελος και η Αλόννησος αποτελούν μέρος του Εθνικού
Θαλάσσιου Πάρκου.

Ιστιοπλοΐα

Σε όλη τη διάρκεια του καλοκαιριού, η ένταση του ανέμου είναι πιο ήπια σε σχέση με το κεντρικό Αιγαίο, και τον Ιούλιο-Αύγουστο –τους μήνες με τους ισχυρότερους ανέμους– η ένταση στην περιοχή των Σποράδων δεν ξεπερνά τα 4-5 μποφόρ, προσφέροντας ιδανικές συνθήκες ιστιοπλοΐας και χαλάρωσης. Επίσης, τα νησιά βρίσκονται σε μικρή απόσταση μεταξύ τους, συνεπώς δεν είναι δύσκολο να βρείτε προστασία σε κάποιον από τους πολλούς κόλπους ή όρμους και στα ναυτικά καταφύγια των νησιών αν «σας πιάσει καιρός», και να έχετε μια ειδυλλιακή διανυκτέρευση.

Σε περίπτωση βορειοανατολικού μελτεμιού, προστασία θα βρείτε στα δυτικά παράλια του νησιού Τσουγκριάς. Οι μαγευτικές Κουκουναριές φυλάσσονται από όλους τους καιρούς, όμως οι θέσεις είναι περιορισμένες. Στον Ξάνεμο, στον Μέγα Γυαλό και στα Λαλάρια μπορείτε να φυλαχθείτε από δυτικούς έως νοτιοανατολικούς ανέμους, με προσοχή στον βυθό και τα βράχια.

Το καλοκαίρι, το λιμάνι της Σκιάθου φυλάσσεται από όλους τους καιρούς στο κομμάτι της μαρίνας. Εκεί μπορείτε να βρείτε ό,τι χρειάζεστε όσον αφορά ανεφοδιασμό, ιατρική περίθαλψη και κάλυψη οποιασδήποτε άλλης ανάγκης.

Σε περίπτωση βλάβης του σκάφους σας, λειτουργούν καρνάγια για σκάφη μήκους έως 15 μέτρων και βυθίσματος 2 μέτρων. Άλλες επισκευές που αφορούν τη μηχανή σας σε ηλεκτρολογικά ή ηλεκτρονικά μέρη μπορούν να επιτευχθούν στον ίδιο χώρο.